Nimetön: Sukunimi-info

Nimetön

Tietoja sukunimestä Nimetön

Nimetön on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nimetön-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2017 22

v. 2018 22

v. 2019 23

v. 2020 22

v. 2021 23

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nimetön on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nimetön ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Nimetön. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Nimetön

Nimetön (paikannimi)Katuosoitteissa

Nimetön on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 62 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko, metsäalue, pelto/niitty, saari, suo, talo, vesialue sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nimetön jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nimetön esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nimetön, Nimetönpolku, Nimetöntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ниметён ("Nimetjon") tarkoittaa nimeä Nimetön. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nimetens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Nimi kirjoitetaan joskus Nimeton tai Nimetoen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nima Nimetön.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nimetön, Finland.

©Tuomas Salste