Niskajärvi: Sukunimi-info

Niskajärvi

Tietoja sukunimestä Niskajärvi

Niskajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Niskajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 23

v. 2015 23

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Paikannimi Niskajärvi

Niskajärvi
(paikannimi)
Niskajärvi Karjalassa
(karttanimi)

Niskajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Niskajärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Niskajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Niskajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Niskajärven Muurahaissaari, Niskajärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нискаярви ("Niskajarvi") tarkoittaa nimeä Niskajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Niskajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Niscaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Niskajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Niskajarvi tai Niskajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nisa Niskajärvi tai Nisse Niskajärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Niskajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Niskajärvi, Finland.

©Tuomas Salste