Nissen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nissen

Nissen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on yleinen Tanskassa. Sen sijaan Suomessa se on varsin harvinainen. Nissenien lukumäärä oli 30 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2018 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Nimestä on olemassa variantti Nissén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1932
Yritykset
perust. 1964–2002

Sana Nissen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nissen

Nissen (paikannimi)Katuosoitteissa

Nissen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nissen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nissen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nissenpolku. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nissenit ulkomailla

Ruotsissa Nissen oli 289 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Nissen oli 219 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Nissen on ollut 9 222 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2899222219
Nissenit Pohjolassa

Saksassa Nissen on yleinen sukunimi.

Hollannissa Nissen oli 366 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 80 henkeä, joiden sukunimi oli NISSEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 4 964 henkeä, joiden sukunimi oli NISSEN. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 438 henkeä, joiden sukunimi oli NISSEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nisse Nissen.

Samankaltaisia nimiä kuin Nissen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nissen, Finland.

©Tuomas Salste