Nisu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nisu

Nisu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nisujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 44

v. 2015 51

v. 2016 49

v. 2017 48

v. 2018 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nisu on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nisu on lyhyt nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1915–1937
Yritykset
perust. 1952–1998

Sana Nisu esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nisu

Nisu (paikannimi)Nisu (karttanimi)

Nisu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Nyky-Suomen lisäksi Nisu esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nisu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Nisu esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nisu, Nisukatu, Nisukuja, Nisunkuja, Nisupolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nisut ulkomailla

Ruotsissa Nisu oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нису tarkoittaa nimeä Nisu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nisse Nisu.

Samankaltaisia nimiä kuin Nisu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nisu, Finland.

©Tuomas Salste