Nopola: Sukunimi-info

Nopola

Tietoja sukunimestä Nopola

Nopola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Nopola-nimisten lukumäärä oli 29 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2022 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1965

Vuosina 1956–1965 kuolleet Nopolat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Nopolan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1919–1939
Yritykset
perust. –2002

Sana Nopola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nopola

Nopola (paikannimi)Katuosoitteissa

Nopola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nopola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nopola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nopolankatu, Nopolankuja, Nopolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нопола tarkoittaa nimeä Nopola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Nopola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nopola, Finland.

©Tuomas Salste