Norja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Norja

Norja on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Norjien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 108

v. 2014 129

v. 2015 133

v. 2016 134

v. 2017 137

v. 2018 138

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Norja on noin sijalla 5 200.

Sanan norja merkitys on 'notkea'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Norja on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Norja on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Norja

Norja (paikannimi)Katuosoitteissa

Norja on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Norja jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Norja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Norjan saha, Norjankatu, Norjankuja, Norjanraitti, Norjanrinne, Norjantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Норья tarkoittaa nimeä Norja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nora Norja.

Samankaltaisia nimiä kuin Norja

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Norja, Finland.

©Tuomas Salste