Nummenranta: Sukunimi-info

Nummenranta

Tietoja sukunimestä Nummenranta

Nummenranta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nummenrantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 41

v. 2015 48

v. 2018 47

v. 2020 46

v. 2022 47

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nummenranta on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nummenranta ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nummenranta on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Nummenranta. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Nummenrantaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Nummenranta

Nummenranta (paikannimi)Katuosoitteissa

Nummenranta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 19 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nummenranta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nummenranta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nummenrannanpolku, Nummenrannantie, Nummenranta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нумменранта tarkoittaa nimeä Nummenranta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Nummenranta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nummenranta, Finland.

©Tuomas Salste