Nummijärvi: Sukunimi-info

Nummijärvi

Tietoja sukunimestä Nummijärvi

Nummijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Nummijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 81 max

v. 2014 79

v. 2016 81

v. 2018 81

v. 2020 76

v. 2022 75

v. 2023 74

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nummijärvi on sijalla 8 424. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 7 075.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Nummijärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Nummijärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Nummijärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1946

Sana Nummijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nummijärvi

Nummijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Nummijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nummijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nummijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nummijärvenkaarre, Nummijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nummijärvet ulkomailla

Ruotsissa Nummijärvi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуммиярви ("Nummijarvi") tarkoittaa nimeä Nummijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nummijervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nummijerfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nummijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nummijarvi tai Nummijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Nummijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nummijärvi, Finland.

©Tuomas Salste