Nummijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nummijärvi

Nummijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Nummijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 79

v. 2015 79

v. 2016 81

v. 2017 82

v. 2018 82

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nummijärvi on noin sijalla 7 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1932
Yritykset
perust. 1946

Sana Nummijärven esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nummijärvi

Nummijärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Nummijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nummijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nummijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nummijärvenkaarre, Nummijärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nummijärvet ulkomailla

Ruotsissa Nummijärvi oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуммиярви ("Nummijarvi") tarkoittaa nimeä Nummijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nummijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nummijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nummijarvi tai Nummijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Nummijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nummijärvi, Finland.

©Tuomas Salste