Nuortimo: Sukunimi-info

Nuortimo

Tietoja sukunimestä Nuortimo

Nuortimo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nuortimo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 45

v. 2018 47

v. 2020 47

v. 2022 48

v. 2023 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nuortimo on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nuortimo ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nuortimo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nuortimo on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Nuortimo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Nuortimon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Nuortimo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуортимо tarkoittaa nimeä Nuortimo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Noortimå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nuortimo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Nuortimo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nuortimo, Finland.

©Tuomas Salste