Nuottajärvi: Sukunimi-info

Nuottajärvi

Tietoja sukunimestä Nuottajärvi

Nuottajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nuottajärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 60

v. 2016 60

v. 2017 59

v. 2018 59

v. 2019 60

v. 2020 59

v. 2021 59

v. 2022 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nuottajärvi on sijalla 10 016. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Nuottajärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1964

Vuosina 1955–1964 kuolleet Nuottajärvet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Nuottajärven kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Nuottajärvi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Nuottajärvi

Nuottajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Nuottajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nuottajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nuottajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nuottajärventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуоттаярви ("Nuottajarvi") tarkoittaa nimeä Nuottajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nuotajervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Noottaierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nuottajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nuottajarvi tai Nuottajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Nuottajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nuottajärvi, Finland.

©Tuomas Salste