Nurmikoski: Sukunimi-info

Nurmikoski

Tietoja sukunimestä Nurmikoski

Nurmikoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nurmikoskien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 20

v. 2015 39

v. 2016 40

v. 2017 40

v. 2018 39

v. 2019 40

v. 2020 40

v. 2021 39

v. 2022 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmikoski on sijalla 13 674. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Nurmikoski. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Nurmikoski

Nurmikoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Nurmikoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmikoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nurmikoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nurmikoskentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмикоски tarkoittaa nimeä Nurmikoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nurmicoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nurmikoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmikoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmikoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurmikoski, Finland.

©Tuomas Salste