Nurmikumpu: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nurmikumpu

Nurmikumpu on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nurmikumpujen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 50

v. 2014 60

v. 2015 58

v. 2016 58

v. 2017 58

v. 2018 58

v. 2019 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmikumpu on sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Nurmikumpu

Nurmikumpu (paikannimi)

Nurmikumpu on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmikumpu jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Nurmikummut ulkomailla

Ruotsissa Nurmikumpu oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмикумпу tarkoittaa nimeä Nurmikumpu. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nurmicumbu on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nurmikumpu olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmikumpu.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmikumpu

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurmikumpu, Finland.

©Tuomas Salste