Nurmilaakso: Sukunimi-info

Nurmilaakso

Tietoja sukunimestä Nurmilaakso

Nurmilaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nurmilaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 1985 50

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 43

v. 2022 42

v. 2023 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmilaakso on sijalla 12 939. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nurmilaakso ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nurmilaaksojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Nurmilaakso on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Nurmilaakso. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Nurmilaakso

Nurmilaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Nurmilaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmilaakso jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nurmilaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nurmilaaksontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмилааксо tarkoittaa nimeä Nurmilaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nurmilākso.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nurmilaxå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nurmilaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmilaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmilaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurmilaakso, Finland.

©Tuomas Salste