Nurmilaakso: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nurmilaakso

Nurmilaakso on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Nurmilaaksojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 50

v. 2015 46

v. 2016 47

v. 2017 45

v. 2018 45

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmilaakso on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nurmilaaksojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Nurmilaakso on melko pitkä nimi.

Paikannimi Nurmilaakso

Nurmilaakso (paikannimi)Katuosoitteissa

Nurmilaakso on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmilaakso jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nurmilaakso esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nurmilaaksontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмилааксо tarkoittaa nimeä Nurmilaakso. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nurmilaxå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nurmilaakso olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmilaakso.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmilaakso

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nurmilaakso, Finland.

©Tuomas Salste