Nurmimaa: Sukunimi-info

Nurmimaa

Tietoja sukunimestä Nurmimaa

Nurmimaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nurmimaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 16

v. 2020 21

v. 2021 21

v. 2022 20

v. 2023 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2020–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmimaa on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nurmimaa ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Nurmimaa on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nurmimaa on suojattu 1969 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Nurmimaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Nurmimaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Nurmimaa

Nurmimaa (paikannimi)

Nurmimaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmimaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмимаа tarkoittaa nimeä Nurmimaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nurmimā.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmimaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmimaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurmimaa, Finland.

©Tuomas Salste