Nurminiemi: Sukunimi-info

Nurminiemi

Tietoja sukunimestä Nurminiemi

Nurminiemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Nurminiemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 63 max

v. 1985 53

v. 2015 43

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 43

v. 2023 43

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurminiemi on sijalla 12 721. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 474. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nurminiemi ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Nurminiemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on yhdeksän Nurminiemen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Nurminiemien yleisin asuinpaikka oli Seinäjoki (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Nurminiemi

Nurminiemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Nurminiemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 41 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue, niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurminiemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nurminiemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nurminiementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурминиеми ("Nurminijemi") tarkoittaa nimeä Nurminiemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurminiemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurminiemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurminiemi, Finland.

©Tuomas Salste