Nurmirinta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nurmirinta

Nurmirinta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nurmirintojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2015 30

v. 2016 30

v. 2017 30

v. 2018 29

v. 2019 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nurmirinta on sijalla 17 409. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nurmirinta on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Nurmirinta on suojattu 1946 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Nurmirinta

Nurmirinta (paikannimi)

Nurmirinta on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nurmirinta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нурмиринта tarkoittaa nimeä Nurmirinta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nur Nurmirinta.

Samankaltaisia nimiä kuin Nurmirinta

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nurmirinta, Finland.

©Tuomas Salste