Nuutinmäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nuutinmäki

Nuutinmäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen. Nuutinmäkien lukumäärä oli 24 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2018 kertoo, että lukumäärä oli alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Nuutinmäki

Nuutinmäki (paikannimi)

Nuutinmäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nuutinmäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуутинмяки ("Nuutinmjaki") tarkoittaa nimeä Nuutinmäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nutinmäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Nuutinmäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Nuutinmaki tai Nuutinmaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nuuti Nuutinmäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Nuutinmäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nuutinmäki, Finland.

©Tuomas Salste