Nuutti: Sukunimi-info

Nuutti

Tietoja sukunimestä Nuutti

Nuutti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nuuttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 27 max

v. 1985 24

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 26

v. 2018 25

v. 2019 25

v. 2020 25

v. 2021 25

v. 2022 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nuutti on sijalla 18 968. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Nuutti. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Nuuttia. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934–1939
Yritykset
perust. –2016

Sana Nuutti tai Nuutin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Nuutti

Nuutti (paikannimi)Katuosoitteissa

Nuutti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nuutti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nuutti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nuutinkatu, Nuutinkuja, Nuutinpolku, Nuutintie, Nuuttipolku, Nuuttitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Nuutti

Nuutti on myös miehen etunimi. Vuonna 2022 Nuutti oli yhtenä etunimenä 2 820 suomalaisella (2 815 miestä, 5 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 1 000:s mies oli etunimeltään Nuutti. Juuri etunimenä Nuutti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 25 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нуутти tarkoittaa nimeä Nuutti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nūti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nuttj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nuutti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nuuti Nuutti.

Samankaltaisia nimiä kuin Nuutti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nuutti, Finland.

©Tuomas Salste