Nykulla: Sukunimi-info

Nykulla

Tietoja sukunimestä Nykulla

Nykulla on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nykulla-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2018 21

v. 2020 23

v. 2022 24

v. 2023 24

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nykulla on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Nykulla ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Nykulla

Nykulla (paikannimi)Katuosoitteissa

Nykulla on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 66 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nykulla jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nykulla esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nykullagränd, Nykullagränden, Nykullankuja, Nykullantie, Nykullavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nykullat ulkomailla

Ruotsissa Nykulla oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нюкулла ("Njukulla") tarkoittaa nimeä Nykulla. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nikulla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nÿculla on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nykulla olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nykulla, Finland.

©Tuomas Salste