Nytorp: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Nytorp

Nytorp on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Nytorp-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 52

v. 2015 54

v. 2016 54

v. 2017 56

v. 2018 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nytorp on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nytorp päättyy p-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Paikannimi Nytorp

Nytorp (paikannimi)Katuosoitteissa

Nytorp on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 17 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nytorp jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Nytorp esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Nytorpsgränden, Nytorpsväg, Nytorpsvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Nytorp-suku ulkomailla

Ruotsissa Nytorp oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Nytorp, Finland.

©Tuomas Salste