Nyykooli: Sukunimi-info

Nyykooli

Tietoja sukunimestä Nyykooli

Nyykooli on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Nyykooli-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 25

v. 2017 26

v. 2018 28

v. 2019 27

v. 2020 28

v. 2021 28

v. 2022 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Nyykooli on sijalla 17 494. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Nyykooli. Hän kuului punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Nyykooli-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Nyykooli

Nyykooli (paikannimi)

Nyykooli on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Nyykooli jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Нюукооли ("Njuukooli") tarkoittaa nimeä Nyykooli. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Nīkoli.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Nÿcolj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Nyykooli olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Nyyti Nyykooli.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Nyykooli, Finland.

©Tuomas Salste