Ohmero: Sukunimi-info

Ohmero

Tietoja sukunimestä Ohmero

Ohmero on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen. Ohmero-nimisten lukumäärä oli 20 henkeä vuonna 2023. Luku sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohmero on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ohmero ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1968

Vuosina 1956–1968 kuolleet Ohmero-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ohmero-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охмеро tarkoittaa nimeä Ohmero. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ochmerå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ohmero olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ohmero, Finland.

©Tuomas Salste