Ohralahti: Sukunimi-info

Ohralahti

Tietoja sukunimestä Ohralahti

Ohralahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ohralahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 42

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohralahti on sijalla 12 721. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ohralahti ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ohralahti on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ohralahti on suojattu 1947 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Ohralahti. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Ohralahti

Ohralahti
(paikannimi)
Ohralahti Karjalassa
(karttanimi)

Ohralahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ohralahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ohralahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ohralahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ohralahdenpolku, Ohralahdentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охралахти tarkoittaa nimeä Ohralahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ochralachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ohralahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohralahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ohralahti, Finland.

©Tuomas Salste