Ohtola: Sukunimi-info

Ohtola

Tietoja sukunimestä Ohtola

Ohtola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ohtola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 40

v. 2015 42

v. 2016 42

v. 2017 43

v. 2018 43

v. 2019 44

v. 2020 44

v. 2021 44

v. 2022 44

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ohtola on sijalla 12 489. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ohtola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ohtola on suojattu 1942 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ohtola

Ohtola (paikannimi)Katuosoitteissa

Ohtola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ohtola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ohtola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ohtolankatu, Ohtolanpolku, Ohtolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Охтола tarkoittaa nimeä Ohtola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ohto Ohtola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ohtola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ohtola, Finland.

©Tuomas Salste