Oinaala: Sukunimi-info

Oinaala

Tietoja sukunimestä Oinaala

Oinaala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Oinaala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 25

v. 2015 25

v. 2018 26

v. 2020 24

v. 2022 24

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oinaala on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Oinaala ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Oinaala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Oinaala on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Oinaala-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa viiden Oinaalan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Oinaala

Oinaala
(paikannimi)
Oinaala Karjalassa
(karttanimi)

Oinaala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Nyky-Suomen lisäksi Oinaala esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oinaala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Oinaala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oinaala, Oinaalankuja, Oinaalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ойнаала tarkoittaa nimeä Oinaala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Oināla.

Samankaltaisia nimiä kuin Oinaala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oinaala, Finland.

©Tuomas Salste