Oittila: Sukunimi-info

Oittila

Tietoja sukunimestä Oittila

Oittila on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Oittila-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 14

v. 2015 22

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla. Tuorein tieto on, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista vuonna 2023.

Oittila-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Oittila on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Oittila on suojattu 1985 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Oittilat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Oittilan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Oittila. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Oittila

Oittila (paikannimi)Katuosoitteissa

Oittila on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oittila jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Oittila esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oittila, Oittilantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ойттила tarkoittaa nimeä Oittila. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Oitila.

Samankaltaisia nimiä kuin Oittila

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oittila, Finland.

©Tuomas Salste