Ojakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojakangas

Ojakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Ojakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 103 max

v. 1985 81

v. 2014 110

v. 2015 111

v. 2016 110

v. 2017 109

v. 2018 107

v. 2019 105

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojakangas on sijalla 6 434.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1922

Ojakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Ojakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ojakankaiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Pyhäjoki (5 henkeä), Nivala (4) sekä Sievi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ojakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936
Yritykset
perust. 1958–1998

Sana Ojakangas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Ojakangas

Ojakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 45 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, maastokohde, metsäalue, rakennus sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ojakankaat ulkomailla

Ruotsissa Ojakangas oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оякангас tarkoittaa nimeä Ojakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ojakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oiacangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojakangas, Finland.

©Tuomas Salste