Ojalahti: Sukunimi-info

Ojalahti

Tietoja sukunimestä Ojalahti

Ojalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Ojalahtien lukumäärä oli 25 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2023 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Paikannimi Ojalahti

Ojalahti
(paikannimi)
Ojalahti Karjalassa
(karttanimi)

Ojalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Ojalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Ojalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojalahti. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оялахти tarkoittaa nimeä Ojalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oialachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojalahti, Finland.

©Tuomas Salste