Ojanlatva: Sukunimi-info

Ojanlatva

Tietoja sukunimestä Ojanlatva

Ojanlatva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ojanlatva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 37

v. 2015 47

v. 2018 51

v. 2020 49

v. 2022 48

v. 2023 46

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojanlatva on sijalla 12 098. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ojanlatva ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ojanlatva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ojanlatva on suojattu 1996 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Ojanlatvat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Ojanlatvan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Ojanlatva. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Ojanlatva-nimistä henkilöä. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Paikannimi Ojanlatva

Ojanlatva (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojanlatva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, rakennus, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojanlatva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojanlatva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojanlatvantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ojanlatvat ulkomailla

Ruotsissa Ojanlatva oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оянлатва tarkoittaa nimeä Ojanlatva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oianlatfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojanlatva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojanlatva, Finland.

©Tuomas Salste