Ojanlatva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojanlatva

Ojanlatva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ojanlatva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 37

v. 2015 47

v. 2016 51

v. 2017 51

v. 2018 51

v. 2019 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojanlatva on sijalla 11 161. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Ojanlatva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ojanlatva on suojattu 1996 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Ojanlatva

Ojanlatva (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojanlatva on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, metsäalue, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojanlatva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojanlatva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojanlatvantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Ojanlatvat ulkomailla

Ruotsissa Ojanlatva oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2018.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оянлатва tarkoittaa nimeä Ojanlatva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oianlatfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojanlatva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojanlatva, Finland.

©Tuomas Salste