Ojapalo: Sukunimi-info

Ojapalo

Tietoja sukunimestä Ojapalo

Ojapalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Ojapalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 52 max

v. 2014 83

v. 2016 83

v. 2018 83

v. 2020 84

v. 2022 85

v. 2023 83

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojapalo on sijalla 7 733. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 710.

Ojapalo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ojapalo on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ojapalo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Ojapalo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ojapalo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ojapaloja on 83.

Paikannimi Ojapalo

Ojapalo (paikannimi)

Ojapalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojapalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ояпало tarkoittaa nimeä Ojapalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oiapalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojapalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojapalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojapalo, Finland.

©Tuomas Salste