Ojasalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ojasalo

Ojasalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ojasalojen määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 42

v. 2014 66

v. 2015 65

v. 2016 65

v. 2017 67

v. 2018 68

v. 2019 68

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojasalo on sijalla 9 020. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Ojasalo

Ojasalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojasalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojasalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojasalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojasalonkuja, Ojasalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оясало tarkoittaa nimeä Ojasalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oiasalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojasalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojasalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojasalo, Finland.

©Tuomas Salste