Ojonen: Sukunimi-info

Ojonen

Tietoja sukunimestä Ojonen

Ojonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Ojosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 29

v. 2015 29

v. 2018 26

v. 2020 29

v. 2022 30

v. 2023 30

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ojonen on sijalla 16 646. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Ojonen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ojonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ojonen on suojattu 1995 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Ojoset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Ojosen kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Ojosten yleisin asuinpaikka oli Jyväskylä (3 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Ojonen

Ojonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Ojonen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ojonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ojonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ojosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ойонен ("Oionen") tarkoittaa nimeä Ojonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ojonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oioin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ojonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Ojonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ojonen, Finland.

©Tuomas Salste