Oksjärvi: Sukunimi-info

Oksjärvi

Tietoja sukunimestä Oksjärvi

Oksjärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Oksjärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oksjärvi on sijalla 22 129. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Oksjärvi

Oksjärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Oksjärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oksjärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Oksjärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oksjärventie, Oksjärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оксъярви ("Oksjarvi") tarkoittaa nimeä Oksjärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Oksjervi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oxierfwj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Oksjärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Oksjarvi tai Oksjaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Oksana Oksjärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Oksjärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oksjärvi, Finland.

©Tuomas Salste