Oksjoki: Sukunimi-info

Oksjoki

Tietoja sukunimestä Oksjoki

Oksjoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Oksjokien lukumäärä eri vuosina:

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

v. 2020 20

v. 2021 20

v. 2022 20

v. 2023 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oksjoki on sijalla 22 216. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Oksjoki ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Oksjokien enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Oksjokea. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Oksjoki

Oksjoki (paikannimi)Katuosoitteissa

Oksjoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo sekä virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oksjoki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Oksjoki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oksjoenpolku, Oksjoentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оксйоки ("Oksioki") tarkoittaa nimeä Oksjoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oxiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Oksjoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Oksana Oksjoki.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oksjoki, Finland.

©Tuomas Salste