Ola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ola

Ola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Olien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 22

v. 2016 23

v. 2017 24

v. 2018 25

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ola on noin sijalla 19 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ola on hyvin lyhyt nimi.

Ola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Ola on suojattu 1933 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Nimestä on olemassa variantti Olá. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1937
Yritykset
perust. –2014

Sana Ola tai Olan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Ola osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ola Westmanin puistotie, Ola Westmans allé, Olamaantie, Olantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Ola

Ola on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Ola oli yhtenä etunimenä 407 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Ola. Juuri etunimenä Ola onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 25 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Olat ulkomailla

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 68 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 602 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 8 henkeä, joiden sukunimi oli OLA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ола tarkoittaa nimeä Ola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Olav Ola.

Samankaltaisia nimiä kuin Ola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Ola, Finland.

©Tuomas Salste