Ollinkangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ollinkangas

Ollinkangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Ollinkankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 29

v. 2019 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ollinkangas on sijalla 16 970. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Ollinkangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Ollinkangas

Ollinkangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Ollinkangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä metsäalue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ollinkangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ollinkangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ollinkankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оллинкангас tarkoittaa nimeä Ollinkangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Ollinkangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Olli Ollinkangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Ollinkangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ollinkangas, Finland.

©Tuomas Salste