Ollinkoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ollinkoski

Ollinkoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen. Ollinkoskien lukumäärä oli 27 henkeä vuonna 1985. Tuoreempi tieto vuodelta 2019 kertoo, että lukumäärä on ollut alle 20 Suomen kansalaista.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Ollinkoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Ollinkosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1956 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Ollinkoski

Ollinkoski (paikannimi)

Ollinkoski on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Ollinkoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Ollinkosket ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 6 henkeä, joiden sukunimi oli OLLINKOSKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оллинкоски tarkoittaa nimeä Ollinkoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ollincoskj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Ollinkoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Olli Ollinkoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Ollinkoski

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Ollinkoski, Finland.

©Tuomas Salste