Onerva: Sukunimi-info

Onerva

Tietoja sukunimestä Onerva

Onerva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Onervien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 25 max

v. 1985 12

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1920–1944
Yritykset
perust. –2020

Sana Onerva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Onerva osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Onerva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onervagränden, Onervankuja, Onervantie, Onervavägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Onerva

Onerva on myös naisen etunimi. Vuonna 2022 Onerva oli yhtenä etunimenä 5 343 suomalaisella (11 miestä, 5 332 naista), mikä tarkoittaa, että noin joka 500:s nainen oli etunimeltään Onerva. Tieto koskee Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онерва tarkoittaa nimeä Onerva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Onerfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Onerva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Onerva tunnetaan myös lehmien nimenä.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Onerva, Finland.

©Tuomas Salste