Onkamo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onkamo

Onkamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Onkamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 236 max

v. 1985 195

v. 2014 214

v. 2015 213

v. 2016 215

v. 2017 216

v. 2018 216

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onkamo on noin sijalla 3 600.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Onkamo on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Onkamo on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Onkamo ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 55 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Onkamo-nimisiä on 216.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Onkamo-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Onkamon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918
Yritykset
perust. –2000

Sana Onkamon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Onkamo

Onkamo (paikannimi)Onkamo (karttanimi)

Onkamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Onkamo esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on kylä.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Onkamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Onkamo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onkamonsuora, Onkamontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Onkamot ulkomailla

Ruotsissa Onkamo oli 40 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онкамо tarkoittaa nimeä Onkamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ongamå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Onkamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Onkamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Onkamo, Finland.

©Tuomas Salste