Onni: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Onni

Onni on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Onnien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

v. 2017 20

v. 2018 20

v. 2019 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Onni on sijalla 21 999. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Onni on lyhyt nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Onneja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Onnin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1946–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1944
Yritykset
perust. –2018

Sana Onni esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Onni

Onni (paikannimi)Katuosoitteissa

Onni on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Onni jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Onni esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Onni Kokkovägen, Onni Kokontie, Onnigränden, Onnikuja, Onninkatu, Onninkuja, Onninpolku, Onnintie, Onnistigen, Onnitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Onni

Onni on myös miehen etunimi. Vuonna 2019 Onni oli yhtenä etunimenä 22 497 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 130:s mies oli etunimeltään Onni. Juuri etunimenä Onni onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 20 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Онни tarkoittaa nimeä Onni. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Onna Onni.

Onni on myös tavallinen koirien sekä kissojen nimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Onni

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Onni, Finland.

©Tuomas Salste