Oravalahti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Oravalahti

Oravalahti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Oravalahtien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 36

v. 2015 23

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

v. 2019 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oravalahti on sijalla 21 274. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Oravalahtien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 62 %.

Paikannimi Oravalahti

Oravalahti (paikannimi)Oravalahti (karttanimi)

Oravalahti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Oravalahti esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oravalahti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Oravalahti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oravalahdentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оравалахти tarkoittaa nimeä Oravalahti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Orafwalachtj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Oravalahti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Oravalahti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oravalahti, Finland.

©Tuomas Salste