Oravasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Oravasaari

Oravasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Oravasaarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 109

v. 2014 141

v. 2015 141

v. 2016 144

v. 2017 147

v. 2018 149

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oravasaari on noin sijalla 4 900.

Paikannimi Oravasaari

Oravasaari (paikannimi)Oravasaari (karttanimi)

Oravasaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 25 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; saari sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Oravasaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Oravasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Oravasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Oravasaarentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оравасаари tarkoittaa nimeä Oravasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Orafwasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Oravasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Oravasaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Oravasaari, Finland.

©Tuomas Salste