Orjasniemi: Sukunimi-info

Orjasniemi

Tietoja sukunimestä Orjasniemi

Orjasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Orjasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 57

v. 2015 55

v. 2016 55

v. 2017 55

v. 2018 55

v. 2019 54

v. 2020 56

v. 2021 56

v. 2022 57

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Orjasniemi on sijalla 10 287. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Orjasniemi. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Orjasniemi

Orjasniemi (paikannimi)

Orjasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on niemi sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Orjasniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Орьясниеми ("Orjasnijemi") tarkoittaa nimeä Orjasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oriasniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Orjasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Orjasniemi, Finland.

©Tuomas Salste