Orrela: Sukunimi-info

Orrela

Tietoja sukunimestä Orrela

Orrela on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla harvinainen.

Orrela-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 27

v. 2016 20

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Lukumäärä 2016 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Orrela on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Orrela on suojattu 1995 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Orrela-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Orrelan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Orrela. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Orrela. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1897–1941
Yritykset
perust. 1951–1953

Sana Orrela tai Orrelan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Orrela

Orrela (paikannimi)

Orrela on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Orrela jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оррела tarkoittaa nimeä Orrela. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Orrela

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Orrela, Finland.

©Tuomas Salste