Orreveteläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Orreveteläinen

Orreveteläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Orreveteläisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 67

v. 2014 71

v. 2015 70

v. 2016 70

v. 2017 69

v. 2018 68

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Orreveteläinen on noin sijalla 9 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Orreveteläinen on melko pitkä nimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Орреветеляйнен ("Orreveteljainen") tarkoittaa nimeä Orreveteläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Orrefweteläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Orreveteläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Orrevetelainen tai Orrevetelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Orreveteläinen, Finland.

©Tuomas Salste