Östermark: Sukunimi-info

Östermark

Tietoja sukunimestä Östermark

Östermark on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Östermarkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 51 max

v. 2015 46

v. 2018 46

v. 2020 43

v. 2022 43

v. 2023 42

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Östermark on sijalla 12 939. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 829. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Östermark ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Ö-kirjaimella alkavat nimet ovat Suomessa harvinaisia.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Östermark. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Östermarkia. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1908
Yritykset
perust. –2002

Sana Östermark esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Östermark

Östermark (paikannimi)Katuosoitteissa

Östermark on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; rautatieliikennepaikka sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Östermark jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Östermark esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Östermarksvägen. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Östermarkit ulkomailla

Ruotsissa Östermark oli 69 ihmisen sukunimi vuonna 2022. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Östermark on ollut 120 ihmisen sukunimi vuonna 2023.

Östermarkit Pohjoismaissa

Tiesitkö, että...

Ruotsin kielessä sana ”östermark” tarkoittaa ainakin seuraavaa: ’teuva, Östermarkku’. Selitys on 1865 julkaistusta sanakirjasta. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Nimi kirjoitetaan joskus Ostermark tai Oestermark, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Östermark

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Östermark, Finland.

©Tuomas Salste