Otronen: Sukunimi-info

Otronen

Tietoja sukunimestä Otronen

Otronen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Otrosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2018 39

v. 2020 41

v. 2022 43

v. 2023 44

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Otronen on sijalla 12 533. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Otronen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Otronen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Otronen on suojattu 1979 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1967

Vuosina 1959–1967 kuolleet Otroset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Otrosen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Otronen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Отронен tarkoittaa nimeä Otronen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Otronens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Otroin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Otronen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Otronen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Otronen, Finland.

©Tuomas Salste