Otsamo: Sukunimi-info

Otsamo

Tietoja sukunimestä Otsamo

Otsamo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Otsamo-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 54

v. 2016 53

v. 2018 52

v. 2020 51

v. 2022 50

v. 2023 50

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Otsamo on sijalla 11 378.

Otsamo on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Otsamo on suojattu 1935 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Otsamo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Otsamo

Otsamo (paikannimi)

Otsamo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma sekä rakennus.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Otsamo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Отсамо tarkoittaa nimeä Otsamo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Otzamå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Otsamo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Otso Otsamo.

Samankaltaisia nimiä kuin Otsamo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Otsamo, Finland.

©Tuomas Salste