Otva: Sukunimi-info

Otva

Tietoja sukunimestä Otva

Otva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Otva-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 22

v. 2015 24

v. 2018 23

v. 2020 21

v. 2022 23

v. 2023 23

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Otva on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Otva ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Otva-nimisten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Otva on lyhyt nimi.

Otva on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Otva on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. 1957–2018

Sana Otva esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Otva osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Otva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Otvakatu, Otvakuja, Otvatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Отва tarkoittaa nimeä Otva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Otfwa on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Otva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Otva

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Otva, Finland.

©Tuomas Salste