Oulasvirta: Sukunimi-info

Oulasvirta

Tietoja sukunimestä Oulasvirta

Oulasvirta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Oulasvirtojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2018 31

v. 2020 33

v. 2022 34

v. 2023 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Oulasvirta on sijalla 15 199. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Oulasvirta ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Oulasvirrat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Oulasvirran kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa yksi Oulasvirta. Hän kuului valkoisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 ei tiettävästi kaatunut ainoatakaan puolustusvoimain palveluksessa ollutta Oulasvirtaa. Mahdolliset siviiliuhrit ovat asia erikseen.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1896–1937
Yritykset
perust. –1987

Sana Oulasvirta tai Oulasvirran esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Оуласвирта tarkoittaa nimeä Oulasvirta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Oulasfwirta on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Oulasvirta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Oula Oulasvirta.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Oulasvirta, Finland.

©Tuomas Salste